Επιλέξτε Φίλτρο
 • Παρουσίαση στην Αδαμάντιο

  Διατροφική αγωγή στη νηπιακή ηλικία

  H διατροφική εκπαίδευση πρέπει να αρχίζει από πολύ μικρές ηλικίες έτσι ώστε στην ενηλικίωση να έχουμε την ικανότητα να διαχωρίζουμε τα τρόφιμα σε υγιεινά και σε λιγότερο υγιεινά.

 • Σακχαρώδης Διαβήτης

  Η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία, η ακανόνιστη διατροφή, πυροδοτούν τη πάθηση ενώ μια ρύθμιση βάρους και ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο μπορεί να προλάβει ή να περιορίσει την εξέλιξη της νόσου.

 • Επίσκεψη στην Αδαμάντιο

  Το ταξίδι της τροφής στο σώμα μας

  Παρουσίαση στα παιδιά της διαδικασίας με την οποία ταξιδεύει η τροφή στο σώμα μας. Τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι η τροφή δεν είναι μόνο το μέσο το οποίο μας προκαλέι κορεσμό, αλλά το μέσο το οποίο μας κρατά στη ζωή.

 • Σακχαρώδης Διαβήτης - Διατροφική Αντιμετώπιση

  Ο επακριβής προσδιορισμός των αναγκών μας σε υδατάνθρακες , λίπος, πρωτεΐνη και ενέργεια εξασφαλίζει μια σταθερή τιμή σακχάρου στο αίμα. Αυτό αποτρέπει τις υπογλυκαιμίες ή τις μεταγευματικές υπεργλυκαιμίες.

 • Σπαστική κολίτιδα

  Η σπαστική κολίτιδα θεραπεύεται μόνο διατροφικά. Αξίζει να γνωρίζει κανείς γιατί κάποιες τροφές εντείνουν το κοιλιακό άλγος, όπως επίσης με ποιες τροφές μπορεί να θεραπεύσει τη νόσο.

 • Υπόδειξη εφαρμογής και λειτουργίας του λιπομετρητή maltron BF900

  Επίσκεψη σπουδαστών του Ι.Ε.Κ Σίνδου

  Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΙΕΚ Σίνδου στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το τμήμα ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ.

 • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

  Είναι πιο συχνή σε παχύσαρκα άτομα γιατί λόγω ύπαρξης λίπους στην κοιλιακή χώρα αυξάνεται η ενδογαστρική πίεση. Επιπρόσθετα θα πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής ότι το υψηλό λίπος στο σώμα αυξάνει την έκκριση υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι κι έτσι προκαλείται υπεροξύτητα του γαστρικού περιεχομένου.