Είναι πολύ ωραίο, να βοηθάς αυτούς που έχουν ανάγκη, με το πιό φυσικό μέσο που υπάρχει στον πλανήτη, την τροφή.

Επικοινωνία

Καρεσίου Χρύσα,
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Κομνηνών 49,
Πεζόδρομος Καλαμαριάς,
Θεσσαλονίκη, ΤΚ 55132
τηλ: +30 2310.44.30.50
email: info@diatrofi.org

Ώρες Λειτουργίας

Το γραφείο λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 2 μ.μ έως 9 μ.μ, και την Πέμπτη 9 π.μ εώς 4 μ.μ. Μπορείτε να καλείτε για ραντεβού καθημερινά από τις 9 π.μ εώς τις 9 μ.μ

Βρείτε μας...

Σπαστική Κολίτιδα

Πλευρικο Κειμενο

Σπαστική Κολίτιδα

2 νοε 2013

H σπαστική κολίτιδα είναι η πιο συχνή πάθηση του πεπτικού συστήματος, που όπως λέει και το όνομά της οφείλεται σε σπασμούς του παχέος εντέρου, έχοντας ως κύριο σύμπτωμα το κοιλιακό άλγος και το φούσκωμα στο κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας. Γι’ αυτό το λόγο προκαλείται δυσκοιλιότητα και σε κάποιες περιπτώσεις αυτή εναλλάσσεται με διαρροϊκές κενώσεις.

Μια ακατάστατη και άτακτη διατροφή, σε συνδυασμό με στρες πυροδοτεί τους σπασμούς γι' αυτό και εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες οι οποίες έχουν μια πολυπλοκότερη ψυχοσύνθεση.

Ωστόσο, υπάρχουν τροφές οι οποίες εντείνουν τις ασυγχρόνιστες συσπάσεις του εντέρου, όπως είναι το γάλα, το σουσάμι, το ταχίνι, ο καφές φίλτρου, λαχανικά, φρούτα, οι ξηροί καρποί και τα χημικά πρόσθετα - δηλαδή τα Ε - που υπάρχουν στις τροφές. Τα φάρμακα δρουν μόνο παρηγορητικά, δηλαδή αντιμετωπίζουν μόνο τα συμπτώματα, χωρίς να μας δίνουν μόνιμη θεραπεία.

Η σπαστική κολίτιδα θεραπεύεται μόνο διατροφικά. Αξίζει να γνωρίζει κανείς γιατί οι παραπάνω τροφές εντείνουν το κοιλιακό άλγος όπως επίσης με ποιους φυσικούς τρόπους μπορεί να προκαλέσει μυική χαλάρωση στο έντερο.