Ανάλυση Σώματος

Γιατί να κάνω τεστ με InBody;

Είναι πολύ σημαντικό ο διαιτολόγος - διατροφολόγος να γνωρίζει επακριβώς τις ισορροπίες στο σώμα μας. Σε μια υγιή κατάσταση το ανθρώπινο σώμα διατηρεί μια καλά ισορροπημένη σχέση σωματικής σύνθεσης. Σε περίπτωση μη ισορροπημένης σχέσης το αποτέλεσμα είναι νοσογόνος παχυσαρκία με κλινικά επακόλουθα.

Ξεχωριστές μετρήσεις αγωγιμότητας στα χέρια, τα πόδια και τον κορμό μας δίνουν τα χαρακτηριστικά της πυκνότητας και της κατανομής της σωματικής σύνθεσης ενός ατόμου. Με τον InBody τα αποτελέσματα είναι απολύτως ακριβή ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλλο, το γένος ή το σωματότυπο.

Αποτελέσματα Σύστασης Σώματος

Λιπομέτρηση

Γιατί ο InBody είναι ο κορυφαίος αναλυτής σώματος;

Η μέθοδος μέτρησης που διαθέτει ο InBody είναι μια απευθείας τμηματική πολυσύνθετη ανάλυση βιοηλεκτρικής εμπέδησης πολλαπλών συχνοτήτων, χωρίς την χρήση εμπειρικών δεδομένων. Δεν χρησιμοποιούνται πληθυσμιακές στατιστικές μελέτες (εμπειρικά δεδομένα όπως ηλικία και φύλο) στον υπολογισμό. Ο InBody δεν χρειάζεται πληθυσμιακές μελέτες και στατιστικά (όπως όλοι οι υπόλοιποι συμβατικοί λιπομετρητές), για τον υπολογισμό της σύνθεσης του σώματος. Όλα τα αποτελέσματα εξαρτώνται αποκλειστικά στην μέτρηση του σώματος, ΚΑΙ ΔΕΝ εξαρτώνται από το φύλο και την ηλικία του ατόμου.

Βίντεο με Λεπτομέρειες


Λιπομέτρηση - Τμηματική Ανάλυση Σύστασης Σώματος με τον InBody

Τι τεχνολογία χρησιμοποιεί ο InBody;

Ο αναλυτής σωματικής σύνθεσης InBody 230 της Biospace είναι κατασκευασμένος με την κορυφαία τεχνολογία ανάλυσης σωματικής σύστασης, παρέχοντας απόλυτα ακριβή αποτελέσματα ακόμη και τμηματικής κατανομής του λίπους και του μυϊκού ιστού. Διαθέτει εντυπωσιακό βαθμό εγκυρότητας 98,5% σε σύγκριση με το DEXA, που αποτελεί το πρότυπο της ανάλυσης σωματικής σύνθεσης. Η μέθοδος μέτρησης είναι η DSM-BIA, δηλαδή η απευθείας τμηματική πολυσύνθετη ανάλυση βιοηλεκτρικής εμπέδησης πολλαπλών συχνοτήτων.

Το βάρος των μυών καθορίζει το εάν έχω καλό ή κακό μεταβολισμό. Δυστυχώς στα παχύσαρκα άτομα παρατηρείται πολύ χαμηλό βάρος μυικής μάζας. Αυτό οφείλεται στις πολλαπλές λανθασμένες διατροφικές επιλογές. Ο σωστός προσδιορισμός του βάρους των μυών μας δίνει τη δυνατότητα να υπολογίσουμε τις ανάγκες μας σε μακροσυστατικά. Αυτό καθιστά το διαιτολόγιο εξατομικευμένο και εξασφαλίζει τη μη περαιτέρω απώλεια μυικού ιστού. Ακολουθώντας μια προσεγμένη διατροφή σύμφωνα με το σωματότυπο μου, έχω τη δυνατότητα να μειώσω μόνο βάρος λίπους. Όταν η σχέση λίπους - μυός φτάσει σε φυσιολογικά επίπεδα επιτυγχάνω την τέλεια ισορροπία στο μεταβολισμό μου. Δηλαδή καταναλώνω περισσότερη τροφή χωρίς να αυξάνεται το βάρος μου.

Όταν το λίπος αποθηκεύεται ως σπλαχνικό λίπος, το ρίσκο ανάπτυξης νοσηρότητας είναι υψηλότερο. Ο InBody διαγνώσκει όχι μόνο την ποσότητα λίπους στο σώμα, αλλά και το σπλαχνικό λίπος, ούτως ώστε να σας βοηθήσει στην πρόληψη κλινικών παθήσεων.

Η σχέση μεταξύ μυικής και λιπώδους μάζας καθώς και η κατανομή του λίπους στο σώμα, είναι πιο σημαντική πληροφορία από το συνολικό σωματικό βάρος. Ο μυς είναι πυκνότερος από το λίπος, εξηγώντας γιατί λεπτοί άνθρωποι με ανεπτυγμένους μύες, μπορεί να ζυγίζουν περισσότερο από κάποιον με αρκετό λίπος.

Η μέθοδος υπολογισμού με το σύστημα αφής ηλεκτροδίων 8 σημείων έχει βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των μετρήσεων BIA.

  • Τα σταθερά σημεία μέτρησης διασφαλίζουν υψηλή επαναληψιμότητα.
  • Ελαχιστοποιεί την πιθανότητα λάθους εξαιτίας της λανθασμένης τοποθέτησης των ηλεκτροδίων

Η ακριβής μέτρηση της εμπέδησης της κοιλιακής χώρας είναι το κλειδί στην τεχνολογία DSM-BIA. Η υψηλή ακρίβεια μέτρησης είναι εξασφαλισμένη ακόμη και στην κοιλιακή χώρα όπου η απόκλιση έστω και 1Ω είναι καθοριστική.

Ηλεκτρόδια Αφής 8 Σημείων
Σύστημα Ηλεκτροδίων Αφής 8-Σημείων

Στα αποτελέσματα εξετάζουμε τη μάζα λιπώδους ιστού, τον άλιπο ιστό, τη μάζα σκελετικών μυών, τη συνολική ποσότητα υγρών σώματος, το ποσοστό λίπους, το δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ), τον αυτόματο υπολογισμό αναλογίας μέσης-γοφών (WHR), το βασικό μεταβολικό ρυθμό (BMR), τη τμηματική ανάλυση άλιπου & λιπώδους ιστού για κάθε ένα από τα 5 τμήματα (δεξί άνω άκρο, αριστερό άνω άκρο, κορμός, δεξί κάτω άκρο, αριστερό κάτω άκρο), την αγωγιμότητα 5 τμημάτων, τον έλεγχο λιπώδους ιστού και μυικής μάζας.

Γνωρίζοντας την ενδογενή ακριβή σύσταση σώματος, μπορείς να στοχεύσεις στην 100% απώλεια λίπους.

Παραδείγματα Λιπομετρήσεων


Καινοτομίες στη μέτρηση με ΒΙΑ


Λεπτομέρειες για την τεχνολογία InBody

Περισσότερα...