Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR)

Η πρόσληψη οξυγόνου απαιτεί ακριβή μέτρηση του όγκου του εκπνεόμενου αέρα και των συγκεντρώσεων του οξυγόνου στον εισπνεόμενο και εκπνεόμενο αέρα. Η διαδικασία αυτή απαιτεί την συλλογή και ανάλυση όλου του εκπνεόμενου αέρα.

Έμμεση θερμιδομετρία

Στον αναλυτή μεταβολισμού περιέχεται ένας αισθητήρας ροής αέρα ακριβείας που υπολογίζει τον όγκο του εκπνεόμενου αέρα, και ένας αισθητήρας οξυγόνου που υπολογίζει τη συγκέντρωση του οξυγόνου.

Ο μεταβολισμός, με απλά λόγια, είναι η μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας (RMR) είναι η μέτρηση του πόσο πολύ φαγητό, ή ενέργεια, απαιτείται για τη διατήρηση των βασικών λειτουργιών του σώματος, όπως ο καρδιακός παλμός, η αναπνοή, και η διατήρηση της θερμότητας του σώματος, σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτή η ενέργεια εκφράζεται σε θερμίδες ανά ημέρα. Έτσι, ένα τεστ RMR δείχνει πόσες θερμίδες καίτε σε κατάσταση ηρεμίας, χωρίς να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να ξαπλώνετε σε ένα κρεβάτι.

Η έμμεση θερμιδομετρία βασίζεται στο γεγονός ότι η καύση 1 θερμίδας απαιτεί 208,06 ml οξυγόνου. Λόγω αυτής της πολύ άμεσης σχέσης μεταξύ της θερμιδικής καύσης και της κατανάλωσης οξυγόνου, οι μετρήσεις της πρόσληψης οξυγόνου και ρυθμός θερμιδικής καύσης είναι ουσιαστικά πανομοιότυπες.

Η πρόσληψη οξυγόνου απαιτεί ακριβή μέτρηση του όγκου του εκπνεόμενου αέρα και των συγκεντρώσεων του οξυγόνου στον εισπνεόμενο και εκπνεόμενο αέρα. Η διαδικασία αυτή απαιτεί την συλλογή και ανάλυση όλου του εκπνεόμενου αέρα. Στον αναλυτή μεταβολισμού περιέχεται ένας αισθητήρας ροής αέρα ακριβείας που μετρά τον όγκο του εκπνεόμενου αέρα, και ένας αισθητήρα οξυγόνου που μετρά τη συγκέντρωση του οξυγόνου.

Απόδειξη του "κανονικού" μεταβολισμού
Οι περισσότεροι υπέρβαροι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι έχουν έναν αργό μεταβολισμό. Η αλήθεια είναι ότι στατιστικά, τα περισσότερα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα έχουν μέση ή υψηλότερη από το μέσο όρο μεταβολικό ρυθμό. Κάνοντας τη μέτρηση βλέπουμε τον πραγματικό βασικό μεταβολισμό.
Ανίχνευση και διάγνωση του μεταβολισμού που υπολειτουργεί
Εντοπισμός εξατομικευμένων ενεργειακών απαιτήσεων για πιο γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους
Εκτίμηση της επίδρασης της απώλειας βάρους στο μεταβολισμό
Η περιοδική αξιολόγηση του RMR δείχνει την επίδραση της απώλειας βάρους και επιτρέπει την προσαρμογή της διατροφικής παρέμβασης και των θερμιδικών στόχων.
Σταθεροποίηση απολεσθέντος βάρους
Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείται για την απώλεια βάρους, ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας (RMR) του ασθενούς θα μειωθεί μετά την απώλεια βάρους. Η μείωση είναι στην πραγματικότητα κάτω από το επίπεδο που προβλέπεται από την άλιπη μάζα σώματος. Αν και η αιτία δεν είναι σαφής, φαίνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν ένας ασθενής μπορεί να διατηρήσει το νέο βάρος για 6 μήνες, ο RMR του τελικά θα ανέλθει στο αναμενόμενο επίπεδο. Ο εντοπισμός του ακριβούς αριθμού των θερμίδων που απαιτούνται για να διατηρηθεί το νέο σωματικό βάρος είναι το κλειδί για αυτή την κρίσιμη περίοδο.